Йордан Йовчев за среброто на Игрите в Атина: Когато видиш, че съперникът не е по-добър от теб, те боли

Йордан Йовчев даде интервю за предаването на БНТ "Отблизо". В рубриката "Пътят към върха" той разказа за първите си стъпки в залата по спортна гимнастика.

"Знаех, че няма да стана професор и ще заложа на спорта. Не казвам, че загърбих училището, но приоритетно се отдадох на спорта. Няма пряк път към успеха, трябва да преминеш през него, има елементи, които са болезнени, и ти ги правиш всеки ден. Можех да я нося тази тежест. Аз го исках. Исках да правя нещо, което го няма в учебника. Ставах в три часа сутринта", казва Йовчев.

Йовчев се връща 19 години назад, когато на Олимпийските игри в Атина съдиите му отредиха второто място на халки, а дадоха златото на представителя на домакините Димостенис Табакос.

"Чувствах се безсилен, защото не можеш да промениш ситуацията. Направих едно от най-добрите си изпълнения, но останах втори, но когато е видимо, че той не е по-добър от теб, това е нещото, което те боли", разказва Йордан Йовчев за сребърното отличие в Атина.

"Семейството остава на заден план, но това ти дава мотивация, дава ти импулси и те събужда, когато не правиш нещата, както трябва", споделя още легендарният ни спортист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена