IT науки по-желани от „Право” в Алма матер

Второ класиране в СУ ще бъде обявено на 16 юли.

“Психология” отново е първенец сред специалностите

Над 7100 кандидати за най-старото висше училище у нас

Над 7100 кандидат-студенти са подали документи за прием на първо класиране в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, като традиционно най-много са желаещите за специалност “Психология”. На второ място е “Софтуерно инженерство”, следвано от “Право”, които тази година изместват “Комуникационен мениджмънт” и “Публична администрация”.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите “Фармация”, “Комуникационен мениджмънт”, “Компютърни науки”, “Английска филология”, “Предучилищна и начална училищна педагогика”, “Журналистика” и “Медицина”, съобщиха от най-старото висше училище у нас.

След първото класиране са приети 66 лауреати и първенци на национални и международни олимпиади. От 10 до 12 юли новоприетите студенти имат няколко възможности, като първата е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап.

Другата е кандидатите е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап. При потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет. Приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането. Резултатите от него ще бъдат обявени на 16 юли. На 23 юли излиза третото класиране. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 24-26 юли 2019 г. включително.

Коментари

Задължително поле