Италианец спечели Гран при състезанието в Божурище

На конна база "Ген. Крум Лекарски" край Божурище се проведе Гран при състезанието, валидно за Световната купа по прескачане на препятствия, централноевропейска зона. То е и квалификация за олимпийските игри в Токио. С височина на препятствията 160 сантиметра и с награден фонд 51 100 евро.

Надпреварата е част от четиридневната надпревара по конен спорт, 3 звезди.

Почетно представяне на българските ездачи. Антон Дацински с кон Бамби е 10-ти в класирането с 4 наказателни точки и време 75,60 секунди. А на позиция след него е Ангел Няголов с Чакато, който преди време спечели първото състезание от веригата в Атина. Той също е с 4 наказателни точки и време 75,79 секунди. Двамата са сред 12-те, които си разделиха паричния фонд и получават точки, валидни за Световната купа. 14-то място за Ивайло Бонев с кон Денданс, 23-то за Руслан Петков с кон Чаколино.

Победител в състезанието е италианецът Джанлука Аполони с кон Хай Тий – една наказателна точка и време 77,74 секунди. Втори е румънецът Йонуц Урсаче с кон Вени Види Вици – 2 наказателни точки, 81,87 секунди, трети е друг италианец – Паоло Паини с кон Чаколи – 4 наказателни точки, 66,76 секунди.

Във втората фаза на състезанията с млади коне - при 5-годишните победител е Андриан Тодоров с Морнинг Стар, втора е Андреана Добрева с Интро Кей Катенхайе Зет. При 6-7 годишните коне победител е румънецът Андреа Херк с кон Епсилон де Рулар, а втори е Ангел Няголов с кон Шалом.
В Бронзовия тур – състезание за време, победител е турчинът Дерин Гюнеш с кобила Валентина Кавали, втори е Аврора Чернева с Яго, трети – Петър Чолаков с Клоета. Тук сред първите 12 попаднаха общо 8 български ездачи и съответно участваха в разпределението на поощрителния награден фонд от 300 евро.

В края на деня започна Златният тур, който се провежда в памет на Аспарух Атанасов – някогашен представител на националния ни отбор в редица елитни турнири. Тук първи е турчинът Бурак Алпарслан с Kелибия Зет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена