Ивайло Стоянов участва в спасяването на катастрофирал шофьор в Кресненското дефиле

Футболният съдия Ивайло Стоянов участва при спасяването на турски международен шофьор на входа на Кресненското дефиле. Стоянов се прибирал от Дания след мача от Лига Европа между Брьондби (Дания) и Лион (Франция), където беше четвърти съдия в бригадата на Георги Кабаков. На прибиране с колата си към Петрич, точно преди влизането в Кресна около жп спирка Пейо Яворов Стоянов е изпреварен от каращ с висока скорост турски ТИР. В последващия завой турският международен шофьор губи контрол върху управлението на тежкия автомобил и пада в канавката. 

Елитният футболен съдия веднага отбива, както и минибус, каращ пред него. Двамата спират движението, заставайки на шосето, а след това с помощта и на други хора правят жива верога и вадят от кабината на камиона изпадналия в шок шофьор на турския камион. 

"Беше като на филм! Най-важното е, че няма жертви и пострадали, единствено материални щети. Шофьорът беше наистина в шок, когато го извадихме от кабината! Наистина се уплаших, защото такава голяма машина пред мене изглеждаше неконтролируема. Със сигурност този човек минава за първи път по тези места и няма и най-малка представа колко рисково трасе Кресненското дефиле", разказа футболният съдия пред БНТ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена