Излизат нови разкрития за банковата измама, която ощети Фатих Терим и още 28 души в Турция

В рамките на разследването, започнато от Главната прокуратура на Истанбул през април, десетки хора, включително бившият национален селекционер на Турция Фатих Терим, бившия национал Арда Туран, Фернандо Муслера и Емре Чолак, са били измамени от управителя на клона на Denizbank Сечил Ерзан с обещание за високи печалби.

Председателят на Съвета на капиталовите пазари (CMB) Ибрахим Йомер Гьонюл направи изявление по темата в парламентарната комисия по бюджет, съобщи cumhuriyet.com.tr. 

Оценявайки дали ще започне разследване или не, Гьонюл заяви, че въпросният инцидент е измама. От страна на банката е създаден фонд за набиране на средства от известните лица, с които е било злоупотребявано, а фондът не е бил под контрола на Съвета на капиталовите пазари в страната. Гьонюл заяви: „Фактът, че се нарича фонд и че е представен като фонд, не го официализира пред нашето законодателство.“

Бившият футболист на Барселона и Атлетико Мадрид Туран остана без 13 милиона евро, след като беше измамен от банкерите в родината си. Бившият турски национал попаднал на добре разработената "схема" и загубил парите, които е спечелил по време на кариерата си. Той директно обвини за този случай Сечил Ерзан, директорката на Denizbank в Истанбул.

- Тя ме излъга. Примами ме с думите, че който инвестира във фонда, който управлява, ще направи добри пари. Дадох й повече от 13 милиона евро  - каза легендата на турския футбол преди дни.

Големи суми загубиха и вратарят на Галатасарай Фернандо Муслера (един милион евро), Емре Белезоглу и треньорът Фатих Терим, които са „олекнали" с по 300 000 евро.

Организаторите на тази схема са в ареста, като се твърди, че са успели да измамят цели 29 души, като по този начин са присвоили 44 милиона долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят