Jaguar зарежда ток по-бързо

Моделът I-Pace прави електрическото шофиране още по-лесно

За един час от уолбокс в домашни условия се акумулира енергия за 53 км

С редица технологични новости, по-бързо зареждане на батерията и по-големи възможности за свързаност електрическият Jaguar I-Pace навлиза в новата моделна година. Един от най-популярните модели на ток, който заслужи много позитивни оценки и над 80 престижни награди, предлага пробег до 470 км с едно зареждане на батерията с капацитет 90 киловатчаса. Реално собствениците, които пътуват само до офиса и обратно, могат да шофират цяла седмица без зареждане.

Водачът разполага с мощност от 400 конски сили, въртящ момент от 696 Нм и задвижване 4х4, тъй като на двата моста работи по един електромотор. С олекотена алуминиева конструкция и нисък център на тежестта автомобилът налучква баланса между динамиката и комфорта. За сигурност на клиентите производителят дава 8 години гаранция на батерията или пробег от 160 000 км.

Обновеният Jaguar I-Pace показва колко приятно и лесно може да бъде управлението на електрически автомобил. Новата инфо-развлекателната система Pivi Pro e интуитивна за ползване като смартфон, много бърза и отзивчива. Подобрената навигация информира дали наблизо има станции за електрическо зареждане и дали се използват в момента, колко струват и колко време ще отнеме зареждането (в зависимост от пазара). Дисплеите в купето са с висока разделителна способност и прегледни графики.

Новата структура на менюто улеснява навигацията в системата. Често използваните функции са достъпни през началния екран само с едно докосване. Задаването на дестинация се извършва по-лесно и с по-малко стъпки. Водачът вече има възможност да се движи по картата и да увеличава мащаба само с докосване както при смартфона. Телефонът може да се зарежда безжично в специално гнездо под централната конзола с усилване на сигнала.

Стандартно собствениците на I-Pace получават 11-киловатово зарядно устройство. То позволява на хората с достъп до трифазно захранване да зареждат по-бързо батерията. При връзка с 11-киловатов уолбокс (инсталиран например на стената в гаража), за един час може да се акумулира енергия за пробег до 53 км. Пълното зареждане на изпразнена батерия вече отнема 8,6 часа - подходящ период за зареждане през нощта в домашни условия.

За по-голяма безопасност при пътуване автомобилът е оборудван с най-нови технологии като 3D съраунд камера, която осигурява 360-градусов изглед на околността и потенциалните опасности. Вътрешното огледало разполага с дисплей и е свързано с широкоъгълна задна камера. Така водачът винаги има видимост назад, дори да вози трима души на задната седалка и да е напълнил догоре 656-литровия багажник. Камерата е вградена в покрива и работи при всякакви условия, включително при слаба светлина. Специално защитно покритие защитава камерата от вода и пази обектива максимално чист при лошо време.

Ефектна визия и големи джанти

Новият пакет Bright за Jaguar I-Pace се предлага за всички версии и подчертава ефектния дизайн на автомобила. Той добавя различни хромирани екстериорни декорации, които акцентират върху динамичния премиум стил на модела.

Съвременният пакет Black е подобрен с прилагане на гланцово черно покритие върху задните емблеми.
Обновената палитра от екстериорни цветове вече включва допълнителни лакови покрития в червено, синьо и сиво. Потребителите имат и по-богат избор от джанти. За първи път за I-Pace се предлагат 19-инчови колела, които заменят 18-инчовите като стандартно оборудване за S моделите на избрани пазари.

Клиентите могат да се възползват и от подобрена 3D аудио система от Meridian. Системата разполага с два допълнителни високоговорителя в купето, което означава 16 колони и субуфер. Така озвучен автомобилът осигурява изключителен саунд за пътниците на всички места в кабината.

С мисъл за комфорта на пасажерите е подобрена системата за йонизация на въздуха в купето. Филтърът вече улавя ултрафини частици и алергени. Процесът на филтрация може да бъде активиран преди да започне пътуването.

Телефонът помага много на водача

Новият Jaguar I-Pace излиза на пътя максимално подготвен да отговори на най-високите очаквания на хора, които правят крачката от конвенционалните към електрическите коли. Наред с мощната батерия и дългия пробег моделът предлага работа със специално приложение, което улеснява запознаването с основните функции на автомобила. Това ръководство може да бъде инсталирано на мобилен телефон и с негова помощ да се намира бързо отговор на всеки въпрос за експлоатацията.

Всяка точка за зареждане в домашни условия (гараж, паркомясто), която е инсталирана от препоръчаните партньори на Jaguar, е интелигентно свързана. Това означава, че водачът може да активира или деактивира процеса на зареждане дистанционно от своя смартфон. При зареждане на обществени места кабелът се заключва заедно с автомобила и не може да бъде изваден от буксата, докато превозното средство не бъде отключено.

С помощта на еко режим водачът може да съхрани максимално количество енергия в батерията. Чрез инфо-развлекателната система се насърчава по-ефективния стил на шофиране, като наред с това се коригират деликатно температурата в купето, циркулацията на въздуха и други характеристики с цел по-нисък разход.
Jaguar I-Pace е оборудван и със система за дистанционна актуализация на софтуера. Това означава, че ъпдейтите за инфотейнмънта, управлението на батерията и зареждането могат да се извършват “по въздуха”. Така електромобилът има възможност непрекъснато да подобрява своите функции.

Коментари

Задължително поле