Jaguar скочи в рекордите на Гинес

Със салто мортале отзнаменува световната си премиера най-новият модел на Jaguar. Като истинска хищна котка компактният SUV осъществи опасен 15-метров скок със спираловидно завъртане тип „бъчва“ на 270 градуса. Зрелищната акция се състоя в Лондон на специално подготвено трасе с рампи. Зад волана на E-Pace беше опитен каскадьор като Тери Грант, който през 2015 г. на изложението във Франкфурт постави рекорд с по-големия автомобил на марката F-Pace за най-висок лупинг.

Спираловидният 15-метров полет на E-Pace също влиза в книгата на Гинес. Каскадата повтори една от емблематичните екшън сцени в историята на киното от филма „Мъжът със златния пистолет“ за Джеймс Бонд (1974 г.). За реализирането бе нает лондонския изложбен център ExCeL, където бе построена 160-метрова конструкция. Рампите са конструирани с помощта на специален софтуер, а подготовката на опасния скок е отнела месеци в тестове и анализи, за да се определят точната скорост и ъгъл на отскок.

Успешната каскада доказва качествата на новия автомобил E-Pace, чието създаване отне 25 месеца упорит труд и изпитания на четири континента. Той е проектиран максимално издръжлив, лек, спортен и луксозен. Моделът предлага комфортно настаняване на петима пътници при разумна дължина на каросерията и проходимостта на четирите задвижващи колела. Динамиката и премиум изработката са съчетани с всекидневната функционалност, която търсят потребителите на автомобили за широко приложение. На борда присъстват най-модерните технологии и електронни системи за забавление, комуникация и безопасност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.