Жегата пак изтормози Симона Халеп

Журналистът Кристиан Тудор Попеску обърна внимание на причините за отпадането на Симона Халеп от осминафиналите на тенис турнира във Вашингтон. Задушена от жегата, 30-годишната състезателка се оттегли от мача във втория сет в момент, когато рускинята Анна Калинская водеше със 7-5, 2-0.

Той обяви: „Мисля, че не само жегата е виновна. Сещам се и за предишния мач, спечелен срещу скромна играчка (не - Кристина Букса ), с много, много грешки, с колеблива и объркана игра. 

Не мисля, че в момента Симона е в много добро физическо и психическо състояние.Тя може да се възстанови за следващите турнири, за Роджърс Къп, може да се възстанови до Откритото първенство на САЩ, но мисля, че в този момент трябва да вземе някои мерки”, каза Кристиан Тудор Попеску за Pro Arena. 

"Симона няма втори сервиз в момента. Когато дойде първият й сервис, тя придобива увереност, цялата привлекателност на играта й е добра, но в моментите, когато трябва да сервира с втори сервис, особено пред противнички, които играят на късо, Симона е уязвима“, каза още известният журналист.

Симона се завърна във Вашингтон след петгодишно прекъсване. През 2017 г. тя се отказа в решителния мач на четвъртфиналите с Екатерина Макарова, също повалена от адската жега в столицата на Съединените американски щати.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена