Какво е фентъзи футбол и как се играе?

В разгара на спортния сезон вече станахме свидетели на някои колосални сблъсъци и успяхме да видим до къде се простират възможностите на даден отбор. Най-вероятно покрай различните дербита всеки един мениджър е успял да навлече някои не толкова приятни критики, но не трябва да забравяме, че и тяхната позиция не е една от най-лесните. Точно това знаят и феновете на фентъзи футбола, след като инвестират известно време в този вид забавление. Какво обаче представлява фентъзи футболът? Това е възможността да ръководите ваш личен отбор, да изберете играчите и да се впуснете в едно красиво предизвикателство, което може да ви позволи да се състезавате срещу други играчи.

В началото получавате виртуална валута, като с нея имате право да изберете всеки един картотекиран футболист в даден първенство. В онлайн платформата на Palms Bet може да изберете да направите отбор в английската Висша лига или в българското първенство, всички налични подробности и съвети за забавление, като в следващите редове ще обърнем малко внимание и на правилата и начина на протичане на всяка среща.

Нека започнем от някои основни правила, сигурни сме, че мнозина вече са помислили, че просто могат да копират целия водещ отбор и така да се състезават, но във фентъзи футболът това не е възможно – имате ограничения до три играча от всеки тим, следователно ще трябва да имате необходимите познания за всеки играч. След като сглобите вашия хибриден фентъзи отбор, може да се състезавате с него за една среща, един кръг или за цялото първенство.

Логично няма как да накараме избраните футболисти да излязат в истинско дерби и да играят за наше удоволствие, следователно трябва да има друг вариант за протичане на срещата. По тази причина идва и точковият актив. Получаваме положителни точки, ако нашите играчи се справят колкото се може по-добре на терена, ако нашите нападатели отбелязват голове или правят асистенции, това се отразява положително, ако изпускат положения и правят фалове, тогава трупаме негативни точки.

Активът се отчита автоматично и не се налага да попълваме нещо, а просто да се наслаждаваме на играта, като за победител ще се смята този фентъзи отбор, който инкасира най-много точки. В някои моменти е очаквано играчите да се контузват, да бъдат наказвани или просто да не са сред титулярите и по тази причина на помощ идват и така наречените спасителни смени, с които да попълним пропуските.

Фентъзи футболът е едно особено развлечение и мнозина го предпочитат, защото тук всичко зависи от опита, нашият правилен избор и желанието да открием колкото се може повече възможности за забавление. Мнозина биха се насочили към голмайсторите, но това няма да е достатъчно, особено след като имаме нужда от вратар и защитници, следователно тази игра в никакъв случай не може да се смята за толкова лесна.

Редица запалянковци мечтаха във времето да получат шанс да играят едни срещу други и да се радват на по-сериозен социален фактор, като тази игра се оказа изключително добро решение. Най-важното е, че всеки отбор трябва да се отплаща за добре свършената работа, следователно победителите също остават доволни на финала. Друго положително качество е, че тази опция се различава значително от стандартните видове залози и дава свобода и преценка, нуждата от стратегия и още много други. Анализаторите я препоръчват, защото е достатъчно развлекателна алтернатива, в която да имате повече контрол над играта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове