Какво казва за сезона на късметите историята на Спорт Тото?

Преди 11 години, джакпотът е огромен, пред пунктовете се извиват опашки, чужденци пътуват до България, за да изпробват късмета си.

Всички ние имаме желание да излезем навън, да усетим отново атмосферата на стотици събития, да участваме в живота, влагайки всички наши сили. И като, че ли това лято наистина изглежда да е късметлийско, стига само бързо да открием къде да изпробваме шансовете си за успех.

Историята на Българския Спортен Тотализатор познава както много истории за печалба, така и прецеденти, които допълнително добавят онази “щипка забавление”, присъща за най-интригуващите игри.

Българският Спортен Тотализатор започва своята дейност с играта Тото 1 на 12 май 1957 г., а на 29 декември същата година стартира и играта “Тото 2 - 6 от 49“. Малцина знаят, че другата популярна игра “Тото 2 – 6 от 42” се въвежда чак от 30-и тираж през 1995 година. Точната дата е 22 юли, което означава, че през изминалата седмица отбелязахме нейния 26-ти рожден ден. Тогава, тиражите се провеждат в събота, с две тегления и четири печеливши групи. Скоро, те също се присъединяват към останалите игри и неделите стават още по-любим ден в календара на българите. Прогнозната сума за тираж N 59 гони един милион лева.

Месец юли ще бъде запомнен и с още нещо -  от 01.07.1996 година отпада ограничението за максимална сума на Джакпота, чиито стойности до преди тази дата са спирали на 2 000 000 лв.

Историята на Спорт Тото е изпълнена с безброй непотърсени печалби, които биват пропуснати или поради небрежност при проверяване на числата или тривиалността на загубения фиш. Но преди 11 години, се случва нещо наистина паметно: джакпотът в играта “Тото 2 – 6/49” продължава да расте, пред пунктовете се извиват опашки, чужденци пътуват до България, за да изпробват късмета си. И чудото става: на 17 юли пада най-големият джакпот до тогавашния момент в историята на Българския спортен тотализатор. Печелившата комбинация от 5, 25, 28, 39, 46 и 48 донася на един късметлия от Ловеч рекордните 6 575 225, 42 лв. Но в законово определеният 45-дневен срок, притежателят на фиша не се появява и така половината сума се превежда на Министерството на спорта, а останала част се добавя към следващия награден фонд в играта 6/49.

Следващите години, джакпотът продължава да достига нови рекорди, а броят на тото милионерите непрекъснато расте. До този момент те са 117, а последният щастливец, който получи този приз, е от град Плевен. Интересен е факта, че това се случи в края на месец юни, а няколко седмици по-рано: в края на месец май 2021 историята вече беше записала името на 116-я тото милионер. Съответно, всички ние се питаме, дали последните юлски дни няма да ни поднесат изненада и няма да видим още една “уцелена шестица от тотото”.  Прогнозната му сума вече се доближава до заветните 3 000 000, а шансовете за успех не са по-малко.

За да изпробвате късмета си, можете да посетите някой от тото пунктовете на Българският Спортен Тотализатор, разположен из цяла България. Едни от най-новите обекти се намират на територията на град Плевен и Северният плаж в Бургас, както и специално открития пункт в рамките на Sofia Summer Fest. Във всеки един от тях могат да бъдат открити и моментните лотарийни игри  на лятна тематика – “Първа класа”, “Фреш”, “Кеш ”, „Островът на съкровището“, „Черната перла“.Независимо на коя игра сте фенове, припомняме, че с участието си, Вие помагате на Българския Спортен Тотализатор да подкрепя родните култура и спорт и всяко постижение от подобен характер, е наситено с още повече положителни емоции и гордост. Защото Спорт Тото винаги дава повече!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Тото