Камата: Навсякъде зад името ми пише България, никога няма да вляза в политиката

Нова тв

"Където и да отида по света, аз съм българин и никога няма да се промени това. Понякога съм се изпускал да кажа нещо, което не се е харесало на хората, но такива са били времената и е трябвало да се защитя. Горд съм, че навсякъде пише Христо Стоичков - България. Навсякъде България е с мен. Аз успях да се запазя такъв, какъвто съм. Славата е благодарение на моето семейство, родители, съотборници, треньори, физиотерапевти. Да, имал съм качества, но всичко това е благодарение на това. Славата се постига с много труд. Лишенията са много - не успях да си изгледам децата, постоянно пътувах. Марияна беше всичко - и баща и майка. Този човек 34 години е до мен. Няма друга алтернатива, ако ти нямаш човек до теб. Тя е човекът, който е бил винаги до мен - дори и в най-тежките периоди. Никога няма да забравя първата ми титла с ЦСКА, най-големият успех - спечелването на Шампионска лига, 1994 - незабравимото Световно и след това - Златната топка и Златната обувка като голмайстор на шампионата. Думата "аз" не я използвам. Кажеш ли "аз", игнорираш другите около теб. Избягвам го това винаги. Ние сме като едни артисти, тренираш през седмицата, за да излезеш на спектакъла - събота или неделя", заяви легендата на българския футбол Христо Стоичков в сутрешния съботен блок на Нова телевизия. 

"Много е трудно да се изчакваш нагоре, но е много лесно да паднеш. Най-трудното в живота е да си на едно ниво. Ние успяхме да постигнем това и искахме да покажем на целия свят къде е България. Футболът от 1994 г. е част от великите ни спортни успехи, за съжаление бяхме един от последните.

С Лео Меси се познаваме от много години, аз го познавам още от 2004 г., когато прохождаше във футбола. Може би той ме е харесал, защото и двамата сме левичари. Той не се е променил от дете до сега. Въпреки всички награди, които ги е спечелил, не се е променил и винаги ще има моето уважение. Категоричен съм, че Меси е пред Роналдо. Малките не познават бразилския Роналдо, който е световен шампион. Кристиано е Кристиано, но Роналдо е само един - Феномена.

Аз имам щастието да работя с най-големите коментатори в световен мащаб - интервютата, които съм вземал, са много. Направих и няколко филми. Да се срещнеш с толкова много шампиони е уникално. Ние играхме с тези футболисти и се познаваме с тях", заяви Христо Стоичков.

"Никога не съм мислил да влизам в политиката, аз съм безпартиен. Моята партия е светът. Никога не ми е било фикс идея да ставам политик. По-добре хората да говорят за мен за футбол, отколкото да ме сочат и да казват ето и ти стана крадец. Това няма да го допусна. Живяхме преди 1989г. и след това и много неща може да се кажат.

И двете ми дъщери приличат на мен, но е важното, че те си вървят по своя път. Аз нямах възможността да бъда всеки ден с моите деца. Сега вече е по-различно и мога да се насладя на внучката. Вярно е, че първата внучка ти дава щастие. Най-голямото ми чудо е, че успях да си съхраня семейството. Не се научих на негативното", каза най-успешният български футболист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ