Кание Уест без право на пенсия

Рапърът Кание Уест е подписал музикален договор, който не му позволява да излезе в пенсия и го задължава да работи буквално до последния му дъх.

Това стана ясно от делото, което певецът е завел срещу музикалния лейбъл EMI, представляващ го още от 2003-та година. До момента, Кание е издал 8 студийни албума, спечелил е няколко награди Грами, продал е милиони албуми и е горд собственик на марка за дрехи.

В договора му с музикалната компания, е ясно упоменато, че той трябва "активно да пише текстове, записва и продуцира песни и албуми през целия период на договора", който всъщност няма крайна дата.

Кание се е съгласил и че няма да си взима почивки или да се оттегля за каквото и да е време от създаването на музика и ще работи с едно и също темпо до края на договора.

Певецът е повдигнал дело, в което твърди, че правата му са нарушени, цитирайки Калифорнийски закон, гласящ, че никой няма правото да бъде държан в договор за извършване на лични услуги в срок по-дълъг от 7 години.

От момента на подписване - 2003-та година, Кание 5 пъти е удължавал периода на договора, като неговите адвокати твърдят, че всяка отсрочка, направена след 2010-та, е невалидна.

Делото е заведено още в началото на януари, но едва сега от музикалната компания предоставят пълния текст на сключения договор, а техни представители твърдят пред американските таблоиди, че успехът им е сигурен и певецът няма да успее да спечели делото.

Коментари

Задължително поле