Катар позволява на ЛГТБИ фенове да гледат наживо финалите на световното първенство

Световното първенство в Катар ще бъде лакмус по отношение на равенството и толерантността към най-уязвимите групи. Директорът на организационния комитет за Световното първенство по футбол в Катар 2022 г., Насър Ал-Хатер, увери, че страната е „толерантна“ и щепозволи на LGTBI общността да гледа финалите на живо въпреки оплакванията на организациите за правата на човека, които поставят фокуса върху правата на работниците, жените и гейовете и се оплакват от пренебрежението на емирството.

Ал-Хатер припомни, че хомосексуалността не е разрешена в страната, но ще позволят на феновете, които принадлежат към ЛГБИ колектива, да отидат в страната и да посещават мачове. Той подчерта, че публичните прояви на привързаност са забранени за всички и моли катарската култура да бъде уважавана. „Публичните прояви на привързаност са забранени и това важи за всички“, каза той в изявление пред RMC Sports.

"Катар и съседните страни са много по-скромни и консервативни. Това е, което молим феновете да уважават. Сигурни сме, че ще го направят. Точно както ние уважаваме различните култури", каза още той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят