Катар позволява на ЛГТБИ фенове да гледат наживо финалите на световното първенство

Световното първенство в Катар ще бъде лакмус по отношение на равенството и толерантността към най-уязвимите групи. Директорът на организационния комитет за Световното първенство по футбол в Катар 2022 г., Насър Ал-Хатер, увери, че страната е „толерантна“ и щепозволи на LGTBI общността да гледа финалите на живо въпреки оплакванията на организациите за правата на човека, които поставят фокуса върху правата на работниците, жените и гейовете и се оплакват от пренебрежението на емирството.

Ал-Хатер припомни, че хомосексуалността не е разрешена в страната, но ще позволят на феновете, които принадлежат към ЛГБИ колектива, да отидат в страната и да посещават мачове. Той подчерта, че публичните прояви на привързаност са забранени за всички и моли катарската култура да бъде уважавана. „Публичните прояви на привързаност са забранени и това важи за всички“, каза той в изявление пред RMC Sports.

"Катар и съседните страни са много по-скромни и консервативни. Това е, което молим феновете да уважават. Сигурни сме, че ще го направят. Точно както ние уважаваме различните култури", каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят