Кевин Пенев попадна в трети поток, а Валентина Георгиева е в първи на олимпийския турнир по спортна гимнастика

Кевин Пенев попадна в трети поток, а Валентина Георгиева е в първи на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж, съобщи пред БНР президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Последната проверка за Георгиева ще е участието й в започващото днес в тренировъчната „Арена София“ държавно първенство. В надпреварата ще участват всички национали с изключение на братята Пеневи. Еди се възстановява от операция на рамото, а Кевин се подготвя в САЩ.

„Подготовката на Кевин върви много добре. Тренира по два пъти на ден. Включил е нови упражнения и изчиства съчетанията си.  Ще се прибере в България около седмица преди заминаването за Париж на 13 юли. При брат му Еди нещата също вървят добре. Махна шината. Ходи на фитнес, влиза в залата всеки ден. Много е мотивиран и има желание да участва на олимпийските игри през 2028 в Лос Анджелис, което е супер“, допълни Дунев.
В държавното първенство ще участват около 800 състезатели във всички възрастови групи. Състезанията при мъжете и жените са в събота, а в неделя са финалите на уредите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт