"Konami" отмъкна Евро 2020 от "EAsports"

След години доминация на футболния симулатор "FIFA", светът на игрите изглежда, че вече няма да бъде същият. "PES", заглавието на компанията "Konami", се завръща на голямата сцена тази година и предизвика война, каквато не сме виждали в историята на съперничеството между двете компании. Вторият най-популярен футболен симулатор си осигури по-рано това лято изключителните права на "Ювентус", оставяйки конкурентът си "FIFA 20" да ползва името "Piemento Calcio" вместо истинското такова на италианския шампион.

Компанията собственик "EAsports" все пак обяви ново партньорство с Първа Бундеслига, което ще включва автентични стадиони и сканиране на лицата на играчите. Това стана само часове, след като конкурентът "Konami" потвърди, че ще има пълен лиценз на италианската Серия "А".

Новият удар във футболната война обаче отново бе нанесен от японския разработчик, който си договори и... Евро 2020. Световното първенство е в ръцете на "EA", но шампионатът на Стария континент ще се играе само от феновете на "PES". Общо 50 национални отбора ще са с лиценз, включително и настоящият европейски първенец Португалия. Така права имат и върху официалните екипи на тимовете, емблемите и играчите.

"Много сме доволни да разширяваме нашите партньорства с "Konami" - каза Гай Лоран-Епщайн, маркетингов директор на УЕФА. - Евро 2020 предоставя възможност за изграждане на още по-тесни работни отношения, позволявайки ни да активираме нови и вълнуващи начини с ангажирането на феновете по цял свят.“

Японският футболен симулатор ще предостави на своите фенове безплатно изтегляне на Евро 2020, което ще бъде налично малко преди началото на турнира. Шампионатът няма да присъства на „FIFA 20”. Преди две години обаче „ЕА“ пусна световното напълно безплатно за своите потребители, нещо, което предлага сега и „Konami”.

Японците информираха и че ще организират турнир на „PES 20”, който ще бъде с награден фонд от 2 млн. долара. Той ще бъде най-големият, който ще бъде даден за подобна надпревара на футболен симулатор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена