Кристиано пръв се съгласил да подпише документа за укриване на заплатата си в Ювентус

Разследването на предполагаемите финансови измами в Ювентус продължава, като засегна сериозно и Кристиано Роналдо. Прокуратурата в Торино вече проучва всички финансови дейности на "Старата госпожа" през последните няколко години, за да потвърди, че от клуба умишлено са завишили трансферните суми на някои играчи, както и че е имало тайни споразумения за заплати с играчи с цел взаимна финансова изгода.

Порталът "Calcomercato" споделя подробности от вътрешни разговори между ръководители на Ювентус, които споменават, че Роналдо е наясно с подписването на някои от фалшивите документи, които са оспорвани и за които Ювентус е обвинен.

„Маневра за втора заплата“. Кристиано подписа. Той има копие от документите“, написал секретарят на клуба Паоло Морганти на 23 април 2021 г. в група в WhatsApp, а след това спортният директор Федерико Керубини отговорил: „Добре“.

В същия разговор три дни по-рано първият човек в правния отдел на Ювентус написал: "Първият, който е готов да подпише, е Кристиано". Също така на 11 септември Морганти информира: „Възможно е посочената сума да е същата в договора и в джобовете му.“

Кристиано Роналдо публично се отказа от заплата от 19, 5 млн. евро за сезон 2020/21, но прокурорът смята, че клубът тайно му е платил тези пари. Очаква се изслушването по казуса да започне в понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят