Крузейро на Роналдо вече е в елита на Бразилия

Pрез 2021 г. Роналдо купи Крузейро, клубът, в който стана известен и който направи възможен скока му в европейския футбол към ПСВ Айндховен през 1994 г.

Феноменът обеща обеща „непопулярни действия“, за да се опита да спаси отбора, който имаше голям финансов дълг.

„Това е трагичен сценарий, но трябва да спрем кървенето. Крузейро е пациент в тежко състояние, той е в интензивното отделение и ние предлагаме необходимото лечение, за да го изведем от това състояние“, каза Роналдо в своето представяне като нов собственик на Крузейро от Бело Оризонте.
По-малко от година по-късно Роналдо върна Крузейро в Серия А, бразилската Първа дивизия, след като победи Васко да Гама с 3-0.

С тази победа Крузейро достигна 68 точки, с 15 преднина пред втория Гремио и 20 пред Васко да Гама, който заема четвъртата и последна позиция за промоцията.

"Това е само черешката на тортата. Работихме здраво, за да спечелим това. Тази вечер беше много специална. Поздравления за играчите, треньорския щаб, моя административен екип, но преди всичко за тези фенове, които страдаха почти три години. Днес е денят на славата. Благодаря ви, искам да ви благодаря за вашата подкрепа. Сега нека празнуваме няколко дни и да започнем да мислим за следващата година", каза Роналдо пред „Глоуб Еспорте“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят