Кубрат Пулев: Трябват ми два мача за трети шанс за световната титла (ВИДЕО)

Българският боксьор Кубрат Пулев обяви пред канала в платформата Youtube "Спортна джунгла", че е готов веднага да изиграе още един мач веднага след като нокаутира Франк Мир на триъгълен ринг в САЩ, но все пак ще го направи след като се възстанови: „След 2-3 месеца съм готов. Няма да излизам от форма. Контузия нямам. Това е най-важното. Здрав съм. Да благодарим на Господ и на природата. Имах контузия на рамото, с която играх срещу Джошуа за световната титла. С тази травма нямаше как да пускам друг удар освен десен прав. Дори и с него не бях сигурен. Сега вече контузията я няма. Поработих добре, за да се възстановя. Видяхте как влизат десните прави. Всяко зло за добро. Може би природата ми каза, че трябва да наблегна на повече удари с дясната ръка за в бъдеще”.
Той коментира и спада в класирането на федерациите по бокс, който претърпя: ”Още съм в десетката на boxrec класацията. Правя мач и отивам напред в ранглистата. Не ме притеснява. Не играя срещу случайни хора. Вземаме някой от Топ 20, играем с него и по най-бързия начин отиваме напред. С британския боксьор Джо Джойс е възможен мач за вбъдеще. Въпрос на договорки. Това, че сме българи, не значи, че сме трето качество хора и трябва да приемаме неизгодни предложения от всякакъв сорт. Не сме с нисък интелект”.
Пулев добави, че може и да му трябва само една година, та да стигне до мач за световната титла за трети път: „Не мисля, че ще са ми необходими още пет години. Трябват ми два мача. Това е една година. При добро стечение на обстоятелствата - две победи срещу добри противници. Може да бъде Джо Джойс. Може да е Дилиън Уайт, може да е Анди Руис. Чувствам се уникално силен. Може да е Уайлдър. Може да е в Щатите с Чарлс Мартин. Има много боксьори, които са уникални, но аз смятам, че съм много по-добър. Радвам се, че българите го оценяват. В залата имаше много нашенци. Те се кефеха. Хората пътуват по 3-4 хил. километра със самолети, коли и джипове. Цели семейства”.

Той разкри, че треньорът му Ули Вегнер е отказал да участва в двубоя на Кобрата за световната титла срещу Джошуа заради заболяването му от коронавирус, но въпреки риска за здравето си Пулев не отказа мача.
Кубрат добави, че не иска да избира между двете възможности -  защита на титлата на "Триад Комбат" или мач в професионалния бокс, а би приел и двете: „И двете! Когато се чувствам здрав, няма по-хубаво нещо. Това е истинското щастие! Пожелавам на всички хора да бъдат здрави. Оттам нататък човек може да постигне всичко”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена