Land Rover тегли космически кораби

Производителят на луксозни високопроходими автомобили Land Rover и компанията Virgin Galactic удължиха с три години своето глобално партньорство. Това се случи в деня, в който Virgin Galactic като първата търговска космическа линия в света представи най-новия си космически кораб, подкрепен от Range Rover Astronaut Edition.

Автомобилната фирма продължава да бъде интегрирана част от ежедневните операции на Virgin Galactic, тъй като компанията изпълнява тестови полети със Space Ship Two и започва да предоставя редовна търговска услуга. Моделите на Land Rover теглят космическите кораби, носят оборудването и почистват писти преди излитане.

Автомобилите изиграха ключови роли по време на първите два космически полета на компанията, които превърнаха Virgin Galactic в първата фирма, изпращаща хора в космоса на кораб, създаден с търговска цел.

Британските коли подкрепиха и преместването на Virgin Galactic от нейните производствени и тестови съоръжения в Мохаве (Калифорния) до първия специално построен търговски космодрум в Ню Мексико.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили