Лекоатлетическата академия на Ивет Лалова отново организира турнир за деца "Открий шампиона в теб"

За 5-а поредна година лекоатлетическата академия на Ивет Лалова организира турнир за деца "Открий шампиона в теб", съобщи БНТ. 

В надпреварата участваха над 300 състезатели от цялата страна. Момчетата и момичетата от четири възрастови групи определиха шампионите в три дисциплини - спринт на 60 м, щафета на 4 по 50 м и скок на дължина.

"Намираме шампиони всяка година. Важно е тези деца да продължат да се развиват и да остават в спорта. Трябва да имат мотивация за това", сподели Ивет Лалова.

Най-бързата българка сподели мнението си за родното участие на европейското първенство в Мюнхен през август. Страната ни остана без медал от континентална надпревара за първи път от осем години. Най-доброто класиране бе на Тихомир Иванов - осмо място в скока на височина.

"След олимпийска година всички атлети имат нужда от глътка въздух и почивка. Олимпийският цикъл не беше четири, а пет години. Имат нужда да се възстановят, някои имат нужда от операции, за да оправят някои неща по тялото. Знаете, че ние не сме машини. Хубавото на тазгодишния сезон е, че се появява ново поколение на леката атлетика, което е много обещаващо и се надявам това да се прехвърли към мъжете и жените", допълни тя.

През тази година турнирът подкрепи благородната инициатива на Stray Angels България за осиновяване на бездомни кучета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена