Левандовски напуска Байерн, Барса му приготви 3-годишен договор

Роберт Левандовски напуска Байерн. Това обяви Хасан Салихамиджич в изявление за "Скай" преди началото на последния мач за сезона, който баварците играят срещу Волфсбург.

Спортният директор на Байерн каза думи, които нито феновете, нито ръководството на Байерн искаха да чуят, защото Левандовски ще търси щастието другаде. Вероятно в Испания и вероятно в Барселона.

- Говорих с Лева. Той каза, че не иска да приеме нашата оферта за удължаване на договора му и че би искал да напусне клуба през лятото - каза Салихамиджич, добавяйки:

- Той каза, че би искал да опита нещо друго, но отношението ни не се е променило. Лева има договор до 30 юни 2023 г. Това е факт.

Барселона има голям интерес към Левандовски и въпреки че Салихамиджич посочва, че Байерн все още не е разговарял с други клубове за полския нападател, в испанските медии може да се прочете, че каталунският клуб вече е договорил тригодишен договор с Левандовски и че Байерн ще получи обезщетение между 25 и 35 милиона евро.

След като игра срещу Волфсбург и се сбогува с феновете на Байерн, Левандовски ясно изрази намеренията си да напусне мюнхенския клуб това лято. „Искам да си отида, двете страни трябва да намерят решение“, призна Левандовски пред Sky Sport . „Вероятно изиграх последния си мач за Байерн днес“, призна полският нападател след сблъсъка във Волфбург. „Няма да удължа договора си с Байерн “, добави нападателят, който спечели втората си поредна Златна обувка тази събота, след като отбеляза 35 гола в 34 мача. 

„Мога да потвърдя, че говорих с Хасан [Салихамиджич] и го информирах, че решението е взето... и че няма да удължа договора си с Байерн“, каза още Левандовски.

Въпреки опитите на журналиста на Sky да се опита да се задълбочи в причините, Левандовски потвърди, че Байерн трябва да намери решение при напускането му. "И двете страни трябва да мислят за бъдещето. По-добре е, ако намерим най-доброто решение и за двете страни", настоя той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят