“Левски“ взима лиценз с условие

БУЛФОТО

Лицензът на „Левски“ за новия сезон е факт. От БФС са издали необходимия документ на „сините“, но в него има и едно условие. На „Георги Аспарухов“ остават под мониторинг, който ще се извършва всеки месец. От „Дома на футбола“ ще следят стриктно дали „сините“ погасяват задълженията, трупани през последните години. Едно от тях е към НАП. Всеки месец столичният гранд трябва да превежда по 143 хил. лева като част от споразумението. Ако договорът бъде нарушен, цялата дължима сума става изискуема накуп. 
До момента вноските за февруари, март, април май и юни бяха покрити с дарения от феновете.
През 2020 година на „Герена“ натрупаха нови задължения към агенцията по приходи, тъй като не са внасяли осигуровки и данъци. 
Във вторник ръководството на „Левски“ отдаде значимото на Георги Аспарухов и Никола Котков. Мажоритарният собственик Наско Сираков, вторият по-сила носител на акции – Константин Папазов, изпълнителният директор Павел Колев и редица легенди поднесоха венци и цветя на гробовете на двете български легенди, загинали в автомобилна катастрофа през 1971 година.
Никой от ръководството не пожела да говори по горещите теми на „Герена“ - финансиране, телевизионни права и бъдещето на клуба.

 

Коментари

Задължително поле