Lufthansa продължава със съкращенията на полети и персонал

Настояват за повече PCR тестове преди полети, за да се възобновят пътуванията в света

Германският превозвач Lufthansa обяви, че ще намали самолетите и персонала си, за да намали финансовите си загуби, свързани с последиците от намалелите пътувания във връзка с мерките взети за ограничаване на глобалната пандемия от COVID-19. От компанията обявиха, че ще уволнят и допълнително служители към обявените 22 000 съкращения. Освен това превозвачът ще се раздели и със 150 самолета от общо 800-те във флотата си до 2025 година.

Германската авиокомпания заяви в изявление, че финансовите й загуби по време на коронавирус кризата са около 500 милиона евро. В същото време и очакванията на компанията за предстоящия зимен сезон са по-скоро песимистични, тъй като планираните полети на превозвача ще са едва 20-30 на сто от тези осъществени през зимния период на 2019 г.

Според представители на компанията, ако се увеличат изискваните PCR тестове преди пътуване, като тази мярка замени налаганите карантини и затварянето на граници, това ще помогне за възобновяване на пътуванията в световен мащаб.

 

Коментари

Задължително поле