Megane RS завива с 4 колела

За първи път в сегмента на хот-хеч автомобилите ще има модел с четири завиващи колела. Това ще бъде новият Renault Megane RS, чиято световна премиера ще се състои през септември на изложението във Франкфурт. Компактната спортна кола на френската марка вече е готова и производителят поетапно пуска информация за нея. Сигурно е, че системата 4CONTROL за завиване с четирите колела ще бъде инсталирана в Megane RS, за да издигне на още по-високо ниво пъргавината, маневреността и прецизното управление. Завиването със задните колела се осъществява с помощта на електродвигател на задната ос. Настройките са калибрирани така, че да осигурят максимална стабилност в завои при висока скорост.

Купувачите на Megane RS също така ще могат да избират между две шасита, както и между ръчна или автоматична трансмисия с два съединителя. Шаси Sport комбинира по-добро пътно поведение и комфортно возене за всекидневно каране, а шаси Cup е разработено за екстремно натоварване и максимално удоволствие на писта.

Засега липсват данни за моторизацията на новия Megane RS, а колата продължава да бъде покрита с маскировъчно фолио. Предишният модел разполагаше с мощност от 273 конски сили от 4-цилиндров турбо двигател.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете