Меси: Отборът беше убеден, че ще победим, въпросът беше кой гол ще влезе първи, дузпата ни направи по-силни

Лионел Меси, капитанът на националния отбор на Аржентина, похвали отношението на отбора да преодолее момента с пропуснатата от него дузпа при победата с 2-0 срещу Полша, която подпечата класирането на националния отбор за осминафиналите на Световното първенство в Катар 2022.

„След като изпуснахме дузпата, отборът излезе по-силен. Отборът беше убеден, че ще победим, въпросът беше кой гол ще влезе първи. След като вкарахме гол, мачът се игра, както искахме“, каза звездата от Росарио в интервю за TyC Sports.

В този смисъл той подчерта как са се адаптирали младежите, които играят първите си мачове в националния отбор, като Алексис Мак Алистър или Енцо Фернандес. "Казахме го от самото начало. Този, който трябва да влезе, знае какво трябва да направи и винаги е напълно подготвен. Това е силата на тази група, на обединението и това, че когато трябва, се отзовава", каза той.
Лионел Меси коментира и предстоящия двубой срещу Австралия на осминафиналите на Световното първенство в събота. „Имаме да се подготвим за мача, както го подготвяме винаги. Знаем, че ще бъде много трудно. Направихме още една стъпка", каза той.

Накрая капитанът на "Албиселесте" остави съобщение за феновете: "Същото, което им казахме от самото начало, когато започнахме с поражение, когато започнахме зле. Всички бяха отчаяни и притеснени. Да вървим по-леко. Надяваме се, че можем да продължим да демонстрираме това, което демонстрирахме днес с играта си".

Съпругата на Меси Антонела Рокуцо бе на стадион 974 със синовете си Тиаго, Матео и Чиро за дуела с Полша и подкрепи съпруга си. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят