Meta орязва достъпа на тийнейджъри до съдържание във Facebook и Instagram

Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите до определено съдържание във Facebook и Instagram, за да насърчи "безопасното и подходящо" използване за тяхната възраст.

Компанията вече ще използва за всички профили на тийнейджъри по-строга конфигурация на двете социални мрежи, която затруднява контакта с „потенциално чувствително съдържание”, информира БГНЕС. Мярката се прилага за акаунти, за които е установено, че принадлежат на тийнейджъри на възраст между 13 и 18 години. Тази конфигурация също така ограничава достъпа на други потребители до списъка с приятели, следваните акаунти, както и възможността за коментиране на публикуваните съобщения.

Търсенето на специфични думи, като "самонараняване", "самоубийство", "хранителни разстройства" или "булимия", няма да изведе никакви резултати за подрастващите. Вместо това, ще им бъде показано съобщение за превенция, в което се предлага консултация със специалист, приятел или списък със съвети, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на Meta. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии