Мона Фарух Азари - Богинята на Али Даеи и една от причините той да уважава жените (ГАЛЕРИЯ)

Иранската футболна легенда Али Даеи е осъден на смърт заради публичната си подкрепа към протеста на обществото срещу вероятната насилствена смърт на иранката Махса Амини, която бе убита заради това, че е носила по грешен начин хиджаб, от който се подавал кичур от косата й. По информация на властите тя починала от естествена смърт, но от снимки, изтекли в социалните мрежи, се вижда, че е била бита до смърт.

След публичния си протест срещу властта в страната и репресията й към жената Даеи бе арестуван и след това получил смъртна присъда. За момента не се знае къде е.

От страх част от населението в Иран не се включи в протестите. Но Даеи, освен че е нормален мъж, зачитащ правата на жените, има и една необикновена причина да го прави - Мона Фарух Азари, неговата собствена втора съпруга. Тя е родом от Ардабил, където се среща с Али Даеи през 2013 г. Мона развива бизнес с бижута и е една от най-богатите дами в страната. Двамата с Али имат и една дъщеря - Нора, която е възпитавана в светски порядки. Азари има магистърска степен за търговия в хранително - вкусовата промишленост, но работата й в областта на ценните накити й носи по-високи доходи дори и от тези на мъжа й и тя никога не е имала нужда да работи в областта на храните и напитките. От първия си брак Даеи има още една дъщеря, която живее с майка си в Ню Йорк. 

Мона винаги е казвала за мъжа си, че е пълна противоположност вкъщи на силния и безкомпромисен играч, който е бил на терена. Той е любящ съпруг, с който тя се гордее. "Той е мъжът на моите мечти и много благодаря на Господ, че живея с него", казва Мона, цитирана от nexsc.ir.

Даеи има свой бизнес и е търговски представител на Nike и Adidas за Иран. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят