На сайта на БФБаскетбол феновете избират най-добрите за 2021 г.

Българската федерация по баскетбол организира анкета за избор на "Най-добър баскетболист" на годината. От днес до 6 февруари всички фенове могат да дадат своя глас за играча, който най-много се е отличил с изявите си през изминалата 2021 г. Това може да стане онлайн на страницата на централата.

След края на гласуването двама ще спечелят специални подаръци - официален екип на националния отбор и официална топка, с каквато тимът ни играе в квалификациите за Световното първенство през 2023 г.

Освен това в специално организирана анкета спортни журналисти и баскетболни треньори традиционно ще гласуват и в категориите „Баскетболист на годината“, „Баскетболист на годината (играещ в България)“, „Баскетболистка на годината“ „Баскетболистка на годината (играеща в България)“, „Треньор на годината“. В анкетата тази година бе включена и категория за най-добри млади баскетболист и баскетболистка (родени до 2002 г.).

През 2021 година България записа един от най-големите си успехи в европейския баскетбол за последната декада, като се класира на ЕвроБаскет 2022.

Макар че при подрастващите Европейските шампионати не се проведоха, вместо тях ФИБА направи силни турнири за всички възрастови групи. Националният отбор за момчета до 15 години се класира на трето място и завоюва бронзовите медали на FIBA U15 Skills Challenge.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт