Националните отбори осакатиха Барселона - 5 от звездите са с контузии

Барселона е пред патова ситуация след изминалите няколко мача на своите футболисти в националните отбори, в които играят. Вестник "Марка" обяви, че Шави не може да повярва на чумата от контузии, която измъчва отбора по време на тази пауза в Ла Лига. Жул Кунде и Мемфис Депай не са единствените, които напуснаха лагерите на националните си отбори поради контузия. Френки Де Йонг, както обяви холандската федерация, има травма в бедрото, по-сериозна, отколкото изглеждаше в началото. Също така и Роналд Араухо се оттегли от сблъсъка срещу Иран.

Кунде и Мемфис са първите играчи, които задействаха алармите в Барса. Първият, който се контузи в сблъсъка на Франция срещу Австрия в четвъртък, вече е в Барселона и в следващите няколко часа ще премине тестове, за да се оцени степента на заболяването му в подколенните сухожилия на левия му крак, но вероятно ще отсъства три седмици, така че участието му в Ел Класико не е напълно сигурно. Нападателят напусна холандския лагер заради проблеми в бицепса феморис, възникнали в мача срещу Полша. Барса го чака да пристигне в тима, за да го прегледат медици, но заболяването е по-сериозно от първоначалните предполагания. Проблемите с подколенното сухожилие на Френки де Йонг също предизвикват загриженост и изглеждат по-тежки от първоначалните оценки.

Дискомфортът в бедрото на халфа накара Луис Ван Гаал да реши да се справи без него за мача с Белгия и да го изпрати в Барселона за възстановяването му.
Централният защитник Араухо се контузи, след като беше на терена едва 40 секунди, в мача, който Уругвай игра срещу Иран в Австрия. Барса очаква контакт с уругвайската федерация, за да разбере точната степен на мускулните проблеми в десния адуктор и да разбере дали трябва да съкрати престоя му в националния отбор.
Барселона няма да направи изявление, докато играчите не бъдат прегледани от медицинските служби в следващите няколко часа.

Единственият играч, който изпитва дискомфорт, но все още е с националния си отбор, е Усман Дембеле. Той просто страда от претоварване. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят