Най-добрите ни атлети ще участват на европейското отборно първенство във втора лига

Стара Загора за втори път ще бъде домакин на европейското отборно първенство по лека атлетика във втора лига, съобщи БНР. Състезанията са насрочени за 19 и 20 юни. С начален час 16.00 часа на стадион "Берое" в събота ще започне състезанието по овчарски скок при жените. Официалното откриване е от 17:30 часа.В надпреварата ще стартират участници от девет държави. Първите три отбора в класирането ще преминат в Първа лига, а последните три ще отпаднат.

Заради спрени права Русия няма да се включи в състезанието. Заради някои ограничения в самата държава атлетите от Австрия също няма да участват. Представителите на Израел няма да бъдат в Стара Загора заради регистриран положителен тест за коронавирус. Сред участниците са и представители на  Дания, Хърватия, Литва, Латвия, Словения.

Най-елитните български лекоатлети начело с Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов и Митко Ценов, ще поведат тима ни  с амбиции за първото място и изкачване в по-горната първа лига.

"Предходното ни домакинство през 2015 годинa донесе на отбора успех, а на публиката по трибуните - невероятни емоции и преживявания и сега надеждите на всички ни са за нов триумф на нашите спортисти. Някои участници ще гонят нормативи за Олимпиадата и за различни форуми, надяваме се на страхотно състезание, коментира заместник-кметът Красимира Чахова.

Националката Ивет Лалова пожела на своите съотборници да покажат възможностите си, да постигнат лични резултати и отборът да спечели още квоти.

„Ще стартирам на щафета 4 по 100 м. през първия ден и на 200 метра през втория, а на 100 метра ще участва съотборничката ми Ина Ефтимова, с която се надявам да сме заедно на Олимпиадата“, каза Ивет Лалова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена