НАПГ и А1 отбелязаха завършването на средно образование на деца от приемни семейства с „Вечер на успелите“

Балът е един от най-вълнуващите мигове в живота на младите хора, но за децата, израснали в приемни семейства, моментът е още по-специален. Благодарение на грижата и любовта на приемните си родители и своята воля и упоритост те са постигнали това, което в началото на детството им е изглеждало непосилно. Тази година за пети път А1 и Национална асоциация за приемна грижа (НАПГ) организираха незабравим празник в чест на осем от тях.

„Вечерта на успелите“ празнуваха осем абитуриенти от Провадия, Велико Търново, Свищов, Плевен, Трявна, Кюстендил, Разград и Белене. Те отбелязаха успешното завършване на средното си образование заедно със своите приемни родители, приятели и съмишленици на инициативата. Абитуриентският бал за младежите от приемни семейства е част от дългосрочното партньорство между А1 и Национална асоциация за приемна грижа. От 2011 година насам А1 подкрепя организацията в тяхната мисия да осигуряват на повече деца в България възможност да растат в благоприятна семейна среда. Инвестираните в каузата средства от страна на А1 надхвърлят половин милион лева в последните десет години.

Подкрепата за инициативите на НАПГ включва лагери за деца и тийнейджъри, образователни материали за първия учебен ден, както и кариерно консултиране за младежи. Близо 100 000 лева е инвестирала А1 и в подкрепа на икономически уязвими семейства за предотвратяване на раздялата между биологичните родители и децата им чрез инициативата „Родители+“, организирана от НАПГ.

Сред присъстващите на празненството беше Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление и съветник на министъра на образованието, Манол Манолов.

Председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев, който също е приемен родител, отправи поздравления към младежите за тяхното успешно завършване и изказа специална благодарност за подкрепата на А1. „Чудесата, които постигаме, за да съхраним детството в България, се дължат преди всичко на упоритостта на децата, големите сърца на приемните родители, и не на последно място на подкрепата от социално отговорни компании като А1“, коментира той по време на празненството.

Младежите получиха и подаръци от A1 България. Нина Неделчева-Георгиева от дирекция „Корпоративни комуникации“ приветства абитуриентите и техните семейства за смелостта, волята и постигнатото до момента.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование