Нежният дует Бисера и Лидия отвя конкуренцията на международен фолклорен конкурс в Кюстендил

Атракитвният фолклорен дует Бисера и Лидия от с. Драговищица, общ. „Костинброд“, стана сензацията на XV-тия Международен фолклорен конкурс, „Пауталия" 2021г. в  гр. Кюстендил. Красивите българки не оставиха шанс на конкуренцията и взеха първо място на престижното състезание.

Благодарим на професионалното жури, сред което бе народната певица Олга Борисова - един от златните гласове на България, написаха двете красавици в своята официална страница във Фейсбук.

Горди сме, че представихме достойно село Драговищица, допълниха още младите надежди на фолклора.

Красивите българки изпълниха уникални народни песни на певческия конкурс като: „Рано ми е море“  - шопска песен от репертоара на великата Олга Борисова и автентична шопска песен от село Драговищица „Мори радо“.

Талантливите певици да подготвили и съвесем нова оригинална и с модерно звучене народна песен, която предстои да бъде представена съвесем скоро на българската публика.

Младият дует е известен и с участието си във „Фермата“ по БТВ, „Идва нашенсака музика“ по БНТ, търсени са за концерти и участия с оркестър „Шевица“ и певецът Илия Луков. 

Това не е първата награда на талантливите дами. Те са лауреати и на друг престижен фестивал - „Орфееви таланти” е един от най-големите форуми за народно пеене в страната.

Изпълнения на певиците:

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства