Нов криминален роман на Кирил Петрунов ще бъде представен в Сливница

Издателство "Библиотека България" и Читалище "Съзнание –1907", гр. Сливница ще представят "Сценарий по часовник"– новия криминален роман на Кирил Петрунов. 

Собственик на новосъздадена телевизия иска да реализира своя студентска мечта – разследващо риалити предаване. Като най-подходящ за негов водещ е привлечен главният герой – Николай Чернев (брокер във фирма за недвижими имоти). Обект на първото му разследване е стар джобен часовник, подарен на някой си майор Нарезов през 1904 година от Двореца. При проследяването на различни източници на информация се разбира, че през 1918 година, вече произведен в генерал, Нарезов подарява този часовник на поручик Нотко Колев, спасил знамето на Шести пехотен полк, във връзка със Солунското примирие по време на Първата световна война. Часовникът е даден на ремонт и на вътрешния капак е открит друг надпис с три имена, година и име на населено място. От военните архиви се установява, че това са имената на войници от 52-ри полк, под командването на полковник Нотко Колев, дислоцирани в това населено място. Може би зад този втори надпис на часовника се крие някаква история, свързана с полковник Нотко Колев и тези войници от времето на Втората световна война… Главният герой търси наследници на хората от надписа. Откритите наследници обаче биват убивани един след друг. Каква е причината за тези убийства? И защо възможните убийци са толкова много – заподозрян е дори и шефът на новосъздадената телевизия… Това е задачата, която стои пред Николай Чернев и която той ще разреши на страниците на „Сценарий по часовник“.

„Когато се заех с тази книга, не бях сигурна, че ще се справя, защото досега не бях редактирала криминален роман. Но от изречение на изречение тя ме увлече дотолкова, че забравих всички свои притеснения. Имах усещането, че гледам филм с нашенски, абсурдно-български сюжет, после се връщах назад, в тежкото време на войните от началото на миналия век, на моменти се заливах от искрен смях, сетне се напрягах адски в очакване и предвиждане какво ще се случи. Иначе казано, а и предвид че това е третата му книга, Кирил Петрунов доказа и на мен, че знае как се пише класическа "кримка"... по конец. И сценарий също... по часовник!“, казва Ива Спиридонова, редактор на изданието. 

Представянето ще бъде на 29 март, петък, от 18:00 часа в гр. Сливница, Читалище "Съзнание – 1907", сграда Б, (бивше ДНА), ъгъла на ул. "Паисий Хилендарски" и ул. "Христо Ботев". Входът е свободен. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства