Новият президент на Аржентина бил футболен вратар

Серхио Маса (вляво) и Хавиер Милей (вдясно) 

Хавиер Милей спечели президентските избори в Аржентина с дясна програма. Той предложи премахването на централната банка на страната, изоставянето на местната валута и преминаването към щатския долар в страна, която е фалирала 9 пъти в историята си. Инфлацията в Аржентина е 150%. Милей получи над 56% от гласовете, а съперникът му Серхио Маса загуби надпреварата. 

„Днес започва реконструкцията на Аржентина, днес започва краят на упадъка. Идва краят на обедняващия модел на държавата. Днес ние прегръщаме отново идеите за свобода, тези на нашите бащи-основатели“, каза лидерът на партията La Libertad. 

Вестник „Оле“ направи профил на Милей, който е бивш вратар на Чакарита Хуниорс (той подписва с тима на 12-годишна възраст), става и член на Бока Хуниорс. Освен това е голям фен на легендата Карлос Билардо.

„Като вратар се хвърляше навсякъде, не му пукаше от нищо, беше от онези яки, солидни, полулуди играчи, така му викахме - Лудия. Добър вратар“, обяви Габриел Бономи, бивш съотборник на Милей в Чакарита, цитиран от вестник Marca.

„Той беше много горд, силен, не е променил това през годините, все още е същото. Когато го видя, ми става много смешно, защото разбирам, че това дете изобщо не се е променило. Явно е пораснал, но има същия темперамент“, спомня си той.

Едуардо Греко, един от треньорите, които Хавиер Милей имал в отбора на "Фунебреро", посочва, че "никой не може да каже нищо лошо за него, защото беше безупречен. Косата му все още е разхвърляна, както и тогава, само че преди беше по-руса." 

Омар Корсаро посочва, че младежкият отбор на Клуб Атлетико Чакарита Хуниорс е спечелил няколко турнира срещу отбори като Ривър Плейт с Хуанхо Борели или Велес Сарсфийлд с Диего Симеоне. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят