Новият сезон на A1 Gaming League започва с премиера на Counter-Strike 2 и награден фонд от 70 000 лева

A1 обяви старта на новия сезон на A1 Gaming League, който ще започне този уикенд – 7 и 8 октомври, с награден фонд от 70 000 лева. Най-голямата лига за електронни спортове в България изчака до последния момент, за да може да добави новия световен хит - Counter-Strike 2, в програмата си.

През миналия сезон мачовете на A1 Gaming League бяха гледани от над 170 000 души в най-голямата стрийминг платформа за геймъри Twitch TV, а част от най-интересните мачове бяха излъчени и в ефира на спортните канали MAX Sport.

Предстоящият сезон на А1 Gaming League ще предложи нов график на състезанията. Сезонът ще стартира с нашумялата Counter-Strike 2, а през януари 2024 г. ще продължи с мачовете на най-добрите играчи по League of Legends в България. Промени има и при партньорите на гейминг лигата. Към познатите компании в A1 Gaming League, като Monster Energy, TP-Link и Ozone, се присъединяват технологичният гигант Samsung и популярната верига ресторанти Happy.

A1 Gaming League доби международна популярност в последните години и редица чуждестранни отбори заявиха желание да се включат в нея. От октомври до декември турнирите по CS2 ще се провеждат само между предварително поканени и добре познати на международно ниво отбори от България, Германия, Португалия, Дания, Швеция, Украйна и други.

Поканените отбори ще бъдат общо 16 и ще се състезават в познатия за всички фенове на играта Swiss формат, което означава, че само 8 ще продължат напред, а във втория кръг на плейофите нови 4 поканени отбора ще се присъединят към тях. Състезанията ще продължат до април 2024 година, а наградният фонд ще бъде разпределен между най-добрите 8 тима.

През месец януари ще се състоят общо 6 турнира по League of Legends, които ще завършат с полуфинали и финали между отборите, спечелили най-много точки в срещите. Разликата с предходните сезони е, че шампионът от всеки турнир и подгласникът му ще печелят парични награди още по време на сезона. Отборът победител и класиралият се на второ място ще си поделят награда от 7 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове