Oжесточени сражения на източния бряг на река Днепър в Херсонска област

Украинските въоръжени сили съобщиха за ожесточени сражения с руската армия на окупирания източен бряг на река Днепър в южната Херсонска област вчера, предаде БТА.

Украинските войници, преминали на отсрещния бряг, имат за задача "да извършват диверсионни маневри, набези и разузнавателни операции", каза генералният щаб в публикация в Телеграм.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитват да изтласкат руските войските колкото се може по-далеч от Днепър, за да бъде сложен край на постоянния обстрел на освободената преди година част от Херсонска област на западния бряг на реката.

"Колкото по-далеч е руската артилерия от Херсон, толкова по-добре", обобщи украинският генерален щаб.

Ръководителят на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин междувременно съобщи днес за един убит човек и трима ранени при руски обстрел вчера, предаде Укринформ.

През деня са били регистрирани общо 101 руски атаки, като са били изстреляни 577 снаряда, написа Прокудин във "Фейсбук".

Руските въоръжени сили са унищожили два украински катера и сдвоена зенитна установка и са поразили район на концентрация на украински военнослужещи в района на село Кринки в Херсонска област, предаде ТАСС, като се позова на представители на назначените от Москва власти в окупираната част от региона.

Руски военни наблюдатели от седмици съобщават, че украински войници са успели да се прехвърлят на източния бряг на Днепър по долното течение на реката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа