Оказа се, че дългът на Хабиб към данъчните е още по-голям

Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) Хабиб Нурмагомедов дължи на данъчните власти стотици милиони рубли. В момента дългът възлиза на 309 729 366 рубли. Тази сума попада в член 199 от Наказателния кодекс на Русия за „Укриване на данъци, такси, дължими от организация, и (или) дължими данъчни премии от организация“. Ако бъде доказано престъпление, може да има няколко вида наказание: глоба в размер от 200 до 500 хиляди рубли или в размер на заплатата или друг доход на заподозрения за срок от една до три години, принудителен труд за срок до пет години със или без лишаване от право да заема определени длъжности или да извършва определени дейности за срок до три години. Освен това е възможно лишаване от свобода за срок до пет години със или без лишаване от право да заема определени длъжности или да извършва определени дейности за срок до три години, съобщиха руските медии. 
Информация за дълга на спортиста се появи в медиите в началото на май тази година. Тогава, според Mash, точната сума на дълга е била 306 242 929 рубли. Федералната данъчна служба започна проверка на неговия бизнес и блокира някои от сметките, включително сметките на бойната лига Eagle FC и благотворителна фондация, свързана с него. Освен това данъчните власти се заинтересуваха от неговите инвестиции в хотели в Турция и стартиращи компании в ОАЕ.
Въпреки това, на същия ден, 11 май, информацията за многомилионния дълг беше отречена от чичото на боеца Магомед Нурмагомедов. Екипът на Хабиб също коментира тази новина, като я определи като неточна. „Хабиб продължава да се занимава с бизнес проекти и да ги развива“, поясниха те. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена