Организираха кампания в подкрепа на кариерата на Никола Цолов във Формула 3

Никола Цолов, който е единственият българин във Формула 3, се нуждае от 196 хиляди лева, за да продължи кариерата си като автомобилен пилот. До момента от дарения той вече е събрал над 31 000 лева, а кампанията продължава до 31-и януари 2024-а година.

До момента 16-годишният българин разчиташе на средства от семейство и спонсори, но от следващия сезон ще му трябва по-сериозно финансиране. Целта пред Цолов е да стане първият българин в най-престижното автомобилно състезание - Формула 1.

"Кариерата и пътят на българина е финансиран от семейството му, което влага всичките си средства, усилия и време зад него и търси различни спонсори. Спонсорите вече допринасят значителна сума, но тя е недостатъчна, за да се осигури мястото на Никола Цолов в решетката на Формула 3 през 2024 година. Тъй като много хора се интересуват как могат да помогнат финансово със сума, която е посилна за тях, Никола и семейството му решиха, че е време да дадем шанс на всички приятели, фенове, съмишленици, любители на моторните спортове и на амбициозните, целеустремени млади хора да го подкрепят с тази кампания. Необходими са още поне 100 000 евро, които вярваме, че ще успеем да съберем, следвайки българската поговорка "Капка по капка - вир става". Всяка набрана сума ще бъде инвестирана в състезателната кариера на Никола Цолов", се казва в официалното съобщение на онлайн платформата за събиране на средства.

Всеки, желаещ да помогне на Никола, може да го направи ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт