Оскар де ла Оя се завръща на ринга, пожела си Мейуедър за съперник

Оскар де ла Хоя определи нова дата за завръщането си на ринга. След като се наложи да отложи завръщането си през септември заради коронавируса (щеше да се бие срещу бившия шампион на UFC бразилецът Витор Белфорт), сега той обяви, че на 5 май 2022 г. може да поднови кариерата си. Той иска да се бие в деня на победата на Мексико в битката при Пуебла, 5 май 1862 г

„Лично аз в момента не съм мотивиран след преболедуването от коронавируса. Бях в много добра форма и COVID-ът ме удари, но когато дойде януари, съм сигурен, че ще се върна да тренирам и да се подготвим психически. Но да, искам да се бия отново, вероятно на 5 май “, обясни Де Ла Оя в интервю за TMZ Sports.

Оскар де ла Хоя е син на мексикански родители, който на 3 май 2003 г. победи Луис Рамон 'Yori Boy' Campas с технически нокаут в Лас Вегас. Така започна боксовата си традиция в Съединените щати, в рамките на 5 май, възпоменателен ден в историята на Мексико. Де Ла Оя се би още три пъти около този ден: срещу Рикардо Майорга през 2006 г., срещу Флойд Мейуедър-младши през 2007 г. и срещу Стив Форбс през 2008 г. Оттогава 5 Май стана една от датите за бокс, запазена за мексиканците в Лас Вегас.

48-годишният Де Ла Оя не се е бил от загубата през декември 2008 г. от филипинеца Мани Пакиао. За завръщането си той не изключва да избере за съперник Флойд Мейуедър. „Кой знае, може. Това е може би най-голямата битка, която можете да направите днес“, обясни той. Американският боксьор призна, че офертата от 100 милиона долара, която той предложи на Мейуедър, все още е валидна. 

Мейуедър, който беше един от петимата бойци, победили Де Ла Оя, също обмисля възможността да се върне на ринга. Флойд, чиято последна професионална битка беше през 2017 г. срещу Макгрегър, оттогава се би само с youtub-eра Логан Пол.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена