Освободиха поръчителката на побоя над Кейра Хамрауи до процеса

Амината Диало беше освободена днес под съдебен контрол, след като напусна затвора, в който беше от миналия петък за предполагаемото й участие в побоя над бившата й съотборничка в ПСЖ Кейра Хамрауи.
Това реши прокуратурата във Версай, която координира разследванията по този зловещ случай, който шокира френския спорт.
Според френските медии Диало няма да може да напуска страната, нито да влиза в контакт с другите замесени в случая, нито със самата Хамрауи, нито с който и да е човек от ПСЖ, и ще трябва да се установи в къщата на баща си. 27-годишната футболистка е обвинена в "насилие" и "сдружаване с цел злоупотреби".

Диало е заподозряна, че е организирала побоя над Хамрауи от мъже с качулки и въоръжени с железни пръти на 4 ноември 2021 г. в опит да я нарани сериозно. Целта, според разследващите, е била Диало да заеме титулярното място на Хамрауи както в ПСЖ, така и във Франция.
В този случай, който напомня за този, който се случи през 90-те години между американските скейтъри Тоня Хардинг и Нанси Кериган, има още четирима замесени, всичките са мъже.

Хамрауи беше нападната в нощта на 4 ноември, когато беше в кола, управлявана от Диало, докато се връщаше от приятелска вечеря с целия отбор.

Возилото било блокирано от агресорите, които извели първата и я удряли с желязна щанга по краката, питайки я дали обича да спи с женени мъже.
В повече от десет месеца, изминали от тези събития, една от хипотезите, които се разглеждаха, беше тази за отмъщение за връзката, която жертвата имаше с бившия играч на Барселона Ерик Абидал.

Съпругата на Абидал го помоли за развод, след като извънбрачната връзка на бившия футболист с Хамрауи стана публична в резултат на тази сенчеста афера.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят