Пеле: Имах оферта от Реал, но избрах Бразилия

Кралят на футбола Пеле даде интервю пред "Madridista Real". Той разкри, че е имал възможност да играе в Реал Мадрид, но желанието му да остане в родината си е било по-силно.
„Много е трудно да кажа дали съм най-великият в историята. Наградите ми говорят сами за себе си, но е трудно да се сравняват различните епохи. Има много невероятни футболисти, но съм горд, че много хора ме смятат за най-великия“, каза Пеле.
„Не мисля, че е било необходимо да играя в Европа, за да се докажа. Хората, които познават историята, са наясно, че със Сантос съм играл много пъти в Европа и много пъти побеждавахме европейските грандове. Имах оферти от Европа, но предпочетох да остана у дома“. 
„Имах оферта от Реал Мадрид. Това е един от най-великите отбори в света и щеше да е страхотно да играя там, но, както казах и преди, желанието ми беше да остана в Бразилия. Веднъж играхме срещу Реал на Ди Стефано и загубихме с 3:5. Спомням си невероятния стадион, феновете, града. Беше специално да се играе срещу Реал“, призна Кралят на футбола.
„Трудно е да определя кои са най-добрите 10 футболисти в историята. Някои от тях са Марадона, Ди Стефано, Трапатони, Гаринча, Кройф, Бекенбауер, Алберто, Зидан, Роналдо, Иниеста. Имаме късмета да гледаме гениалния Кристиано и невероятния Меси. Бъдещето на Мбапе изглежда брилянтно“, каза Пеле.
„Родриго и Винисиус са бъдещето на Бразилия. И двамата са поставени под огромно напрежение, но смятам, че се справят отлично с него. И двамата ще продължат да израстват в Мадрид“, завърши легендата. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят