Полиция и прокуратура в офисите на Ювентус

Икономическа полиция и местни прокурори нахлуха в офисите на Ювентус, съобщи "Газета дело Спорт". Разследват се фиктивни разплащателни документи от последните 2 години и движението на около 50 милиона евро. Според прокуратурата акцията е срещу президента Андреа Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и бившия спортен директор Фабио Паратичи, който сега работи в Тотнъм. Подозренията са свързани с финансови измами и фалшифицирани отчети, използване на фалшиви фактури и др.

Прокурорът в Торино е насрочил проверка, след като икономическа полиция започна разследване още през юли след трансфера Пянич - Артур. Съобщението на прокуратурата гласи: "За да се защити финансовият пазар, разследването започна след приключването на седмичната търговия на Италианската фондова борса (...). То е наречено "Призма", започна още през май 2021 г. и е поверено на група магистрати от икономическата група, съставена от заместник-прокурори Чиро Санториело, Марио Бендони и заместник-прокурор Марко Джанолио". 

Какво рискува Юве, ако разследването "Призма" на прокуратурата в Торино установи отговорността на шестимата разследвани мениджъри и на клуба по отношение на фиктивните капиталови печалби? При доказано фалшиво счетоводство наказанията ще бъдат наложени според тежестта на престъплението по наказателните закони на Италия. Ювентус обаче може да получи и санкция в сферата на спортното правосъдие. В практиката на Серия "А" вече имаше подобен случай през 2018 г., когато федералният апелативен съд осъди Киево на загуба на три точки за „повторно нарушение и заобикаляне на правилата за коректност на счетоводството“. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят