Полша на пътя на България на старта към еЕвро 2021

Участието на България във вторите в историята си квалификации за еЕвро 2021 по е-футбол (Pro Evolution Soccer) стартират през март тази година. След достойното представяне през 2020-а, когато тимът, воден от селекционера Емил Димитров, завърши трети с 15 точки, сега целите отново остават високи. „Лъвовете“ са в група с Германия, Полша, Казахстан и Латвия. Първият двубой е на 15 март срещу „Дружина полска“, в чийто редици е и 17-годишната звезда от „Манчестър Юнайтед“ – Миколай Зиетек. Завършилият на първо място се класира директно за финалите през юли в Лондон, а тези на второ място от десетте квалификационни групи ще играят баражи.

По-рано този месец селекционерът ни обяви и окончателният състав на тима. В него влизат Иван Ванчев и Радослав Христов.

„Ванчев бе първият избор, съвсем закономерно предвид силната форма, в която се намира в момента, дисциплината по време на подготовката и невероятната отдаденост, която демонстрира – анализира треньорът. - В последните 5 месеца той преизпълни всички поставени задачи, бе навреме за всяка тренировка, загърби изцяло всички други ангажименти в името на националния отбор.

Вторият избор бе измежду Радослав Христов и Димитър Петров - класата и успехите на Радослав срещу упоритостта, дисциплината и здравата работа на Димитър. За да си помогна във вземането на това важно решение, организирах среща във формат 3 от 5, в която Радослав се наложи с 3:1 победи. Резултатите и в четирите срещи бяха много близки, което е ясен индикатор за израстването на Димитър Петров в е-футболно отношение.“

Коментари

Задължително поле