Прекратиха делата на още два клуба срещу решенията на Конгреса от 2021 година, потвърдиха легитимността на Борислав Михайлов

Легитимността на Борислав Михайлов като законно избран президент на Българския футболен съюз бе потвърдена от съдебните инстанции днес. Това стана, след като Софийски градски съд прекрати делата срещу решенията на Конгреса от 2021 година на още два клуба.

След като през януари тази година Софийският апелативен съд призна избора на Михайлов и Изпълкома за законен, сега и Софийският градски съд прекрати делото, заведено от два футболни клуба – ФК Венци (град Искър, област Плевен) и ФК Русокастро (област Бургас), срещу проведения на 12 октомври 2021 година конгрес на БФС, на който Михайлов спечели срещу прекия си конкурент Димитър Бербатов.

Решенията са днес на съдебен състав с председател Цветанка Бенина по Търговско дело 2059 / 2021 - "И. Д. А., Футболен клуб "Венци", Футболен клуб "Русокастро" срещу Сдружение "Български футболен съюз".

Делото е прекратено, тъй като въпросните "два клуба са изключени като членове на БФС и нямат правен интерес да водят това дело", уточниха за БТА от Софийски градски съд. Въпросните аматьорски клубове имат възможността да обжалват решението от днес в седемдневен срок пред Апелативния съд.

Решението на СГС реално е поредно доказателство за прозрачността и законността на свиканото именно по инициатива на Бербатов преди почти година и половина Общо събрание. Както е известно, веднага след обявяването на изборните резултати в Зала 1 на НДК бившият нападател на Манчестър Юнайтед призна поражението си и похвали организацията на събитието, но впоследствие се отметна от думите си и продължи с претенциите за президентската позиция.

Предстои да се види дали обжалващите до днес клубове ще успеят да убедят Апелативния съд да преразгледа решението си. Но по всичко изглежда, че президентът на Българския футболен съюз е Борислав Михайлов, редовно избран с четиригодишен мандат и стартирал на 12.10.2021 година, ще продължи да управлява централата и българския футбол.

Преди това - на 29-и ноември 2022 година, БФС спечели дело срещу Балкан (Варвара) от област Пазарджик. Тогава Софийският апелативен съд прекрати производството по предявените от Сдружение "Футболен клуб Балкан" срещу Сдружение "Български футболен съюз" обективно кумулативно предявени искове с правно основание чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ, като недопустими.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ