Президентът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов пристигна във Варна

Президентът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов пристигна днес във Варна, за да присъства на Европейското първенство, което се провежда в Двореца на културата и спорта в морската столица, съобщи БНР. Азерът е официален гост на надпреварата. Шампионатът е първият, който се провежда по нов регламент, а също така е квалификация за световното първенство през 2022 година, което отново ще се проведе в България. Международната федерация по гимнастика (FIG) ще изпрати и съдии, които ще оценяват изпълненията на 24-те гимнастички и на ансамблите участващи в многобоите. Световната централа е взела това решение, тъй като тези състезания са олимпийски квалификации.

Според регламента една индивидуална гимнастичка и един ансамбъл от тези, които до сега не са успели да спечелят визи, ще получат квота и ще се състезават на най-големия спортен форум в Токио след малко повече от месец. За инвидуалната гимнастичка квотата е поименна.

Ансамбълът на България (Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова) спечели олимпийска квота по време на световното първенство в София през 2018 година, а Боряна Калейн и Катрин Тасева добиха право да участват на Олимпиадата по време на шампионата на планетата в Баку (Азербайджан) година по-късно.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена