Принцът на Персия зацикли

Едно от най-очакваните заглавия в света на гейминга за 2021 година забави ход за пореден път. „Принцът на Персия: Пясъците на времето“ ще се появи на пазара по-късно от очакваното. Премиерата на екшън-приключенската игра, хит още от 90-те години на миналия век, бе предвидена първо за 21 януари, а след това бе изместена за 20-и март. И втората дата обаче няма да бъде спазена, обявиха от компанията Ubisoft Pune, стоящата зад разработването на хитовото заглавие. Този път нов срок не е поставен, липсва и прогноза кога геймърите ще могат да се сдобият с едно от горещите заглавия за годината.

„Взехме решение да отложим излизането на „Принцът на Персия: Пясъците на времето римейк“, за по-късна дата – се казва в съобщение в Туитър. – Това допълнително време ще позволи на нашите екипи да създадат римейк, който да бъде свеж и модерен, но и да остане верен на оригинала.“

Играта ще бъде налична за PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X и PC през Uplay, Uplay+ и Epic Games Store. В новата версия на играта, чийто първи вариант датира от 1989 година, ще бъде озвучена от Юри Ловентал, чийто глас стои зад този на принца в оригиналната игра.

Трейлър на играта излезе още през септември миналата година. От него стана ясна визията и геймплея, както и подобрените звукови ефекти и наличието на нови врагове.

Последната версия на „Принцът на Персия“ излезе преди десетилетие със заглавие „Забравените пясъци“, а отзивите и ревютата бяха смесени, клонящи към позитивни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове