Програма те прави IT специалист за 4 месеца

Четири месеца е абсолютно достатъчно време, за да можеш да навлезеш в ИТ сектора като младши специалист. Това заяви Петър Торнев, директор на технологичен IT център за Bloomberg Bulgaria.

"Ние създадохме такава програма, в която преквалифицираме хората, които нямат нищо общо с ИТ сектора. Има мит, че трябва да си завършил Техническия университет, за да може да работиш в ИТ сектора. В рамките на 3-4 месеца 80% от хората вече имат работа в една или друга ИТ компания". От думите му стана ясно, че пандемията е засилила интереса към внедряването на нови технологични решения, като оттам идва и по-засиленият интерес към технологичния сектор, който, разбира се, може да предложи и добри перспективи. 

"Важно е да се отбележи, че технологичният сектор има нужда от нови таланти. Често университетите се оказват недостатъчни, за да обучат достатъчно нови кадри. Така дойде необходимостта да се преквалифицират хората. В България имаме около 30-40 хил., работещи в ИТ сектора, а проектите са много", посочи гостът. "В програмата имаме хора, които са учители, счетоводители – нямаме ограничения за възраст, като всеки може да се запише, стига да има желание", каза още той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес