„Queen“ посветиха видео на лекарите

Брайън Мей, Адам Ламбърт и Роджър Тейлър.

Музикантите запяха: “Вие сте шампиони”

Легендарната група “Queen” записаха ново видео на великото си парче “We Are The Champions” от 1977 г., за да отдадат почит на здравните работници на първа линия по целия свят и да наберат средства за фонд “Солидарност за отговор на COVID-19” на СЗО. Заради световната пандемия, музикантите леко промениха текста на парчето и запяха: “Вие сте шампионите”, посвещавайки новата версия на лекарите, борещи се с коронавируса. Китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър (който постави ударните инструменти в домашното си студио) пяха и свириха “You Are The Champions” всеки от апартаментите си, оставайки в изолация. Това направи и Адам Ламбърт, който, като водещ вокал на мястото на покойния велик фронтмен Фреди Меркюри, сподели: “С най-голяма благодарност към всички, които са на фронтовата линия по целия свят, посвещаваме представянето си. Благодаря ви, че ни пазите, прекланяме се пред вашата храброст и сила.”

Главните герои на “You Are The Champions”, разбира се, са Мей, Тейлър и Ламбърт в домашни дрехи, а шоуто им на живо се допълва от пейзажи на безлюдни градове, болнични отделения и хора в различни части на земното кълбо. Понякога те дори танцуват или правят физически упражнения с маски, по безлюдни улици или в коридорите на медицински центрове.

Във видеото красивата блондинка в синя медицинска униформа е дъщерята на Роджър Тейлър - д-р Рори Тейлър, която е ключов служител на NHS. “Като баща на дъщеря, която е на първа линия като лекар, аз съм изключително наясно с жизненоважната работа, която вършат ежедневно, за да спасят нас и нашето общество. Тяхната храброст и саможертва не заслужава нищо по-малко от сто процента усилия на нашите правителства да ги защитят. Те са ценни за всички нас и наистина са нашите шампиони”, казва Роджър. Както е известно, Рори Тейлър не тръгна по стъпките на известния си баща, а станала лекар.

Новото видео на “You Are The Champions” бе заснето преди 72-годишният китарист на легендарната група “Queen” Брайън Мей да обяви, че е претърпял инфаркт и е бил приет в болница.

Коментари

Задължително поле