Радостин Василев: Искам да изпълня последното желание на Гриша Ганчев, защитавам интереса на държавата

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев отговори на нападките, че обслужва интересите само на ЦСКА след срещата с ръководството на тима и “Сердика спортни имоти” относно стадион “Българска армия”. Той отвърна на обвиненията на президента на Славия Венци Стефанов, че е "министър на ЦСКА" и заяви, че е защитавал единствено интересите на държавата, а скоро му предстои и среща с други отбори. 

“Планът, който бяхме изградили за комуникация, се изпълни. Днес за първи път направихме четиристранна среща, за да видим какво толкова дълго е пречело за изграждането на стадион “Българска армия”. Длъжен съм да предприема всички действия за защита на държавния интерес.
По всички точки съм докладвал на страните, казал съм какви са изискванията на държавата. Моята идея е държавата да бъде защитена и изрядна. Това е интересът, който защитавам аз. Направих, според мен, всичко необходимо не да помагам на някого, а на българския спорт. Готов съм да помогна на всички, който иска, просто тук, тази страна, беше най-активна.

Аз, като министър, заемам само принципни позиции. Аз съм министър на младежта и спорта, но се налага да бъда министър на футбола в последните дни. Предполагам, са обнадеждени, че прозрачността е на ниво. Нищо няма да бъде спестено на никого, ако някой иска да строи, той трябва да си изпълнява задълженията и към държавата.

За първи път се провежда среща между страните. В рамките на моите правомощия изисквам да знам какво се случва в казуса. ЦСКА поставиха своите притеснения, че досега странични фактори са пречели. В момента представлявах интересите на министерството и с това, че министерството иска да си оправи имота. Ясно е сега, че върху терена може да се строи. Имат срок, както аз имам, и ги спазвам. За пръв път се поставиха 5 точки, в тях са общината, ЦСКА, министерството, “Сердика спортни имоти”. Запознал съм детайлно премиера. За 15 дни се направи повече, отколкото за 10 години.

За мен няма значение кой ще представлява ЦСКА. Най-правилното нещо бе Гриша Ганчев да дойде тук. Той каза, че това е последното нещо, което иска да направи, и аз, като министър, искам да го удовлетворя.

ЦСКА знае, че не съм министър на ЦСКА. Скоро имаме среща с Берое, с пловдивските отбори. Бяхме на среща с Левски, обсъждахме възможностите за козирка на “Герена”, която ще струва колкото целия сектор. Когато кажа нещо за футбол, всички са тук, когато кажа нещо за другите спортове, няма толкова много интерес.

Държавата няма да инвестира в изграждането на този стадион на ЦСКА, за разлика от тези в Пловдив, на които не им стигат парите. В Бургас също има зала, която чака да се завърши”, заяви министърът.

“Нямам какво да кажа на Венци Стефанов, изключително добре се изказа. Промяна трябва да има в целия български спорт”, добави още той, цитиран от "БЛИЦ".

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ