Рокгрупата Nana&The Gang създаде песен за автогладиаторските битки в "Луда надпревара"

 

"Луда надпревара" успява да прокара по перфектен начин своето послание за безопасност по пътищата

Поводът да се срещнем с рокгрупата е новата песен, която са създали специално за автошоуто "Луда надпревара". 

Nana&The Gang съществува от 2008-ма година, но стартира под друго име и с други момчета. С години правят предимно  кавъри и от време на време авторска музика. Вече 8 години правят само и единствено авторска музика и издават албуми. Ето какво ни разразва Илияна Йорданова – Nana за групата и как се ражда песента.

-Nana, разкажете ми малко за вас, кои са NANA & the GANG? Как се събрахте и т.н.?

- В един момент реших да се върна към първоначалния си стимул въобще да създам група - авторската музика. И смених тотално състава, поканих изключителни музиканти и творчески хора, с които свиря и сме приятели до ден днешен. Правим само авторска музика, като имаме два албума - BANG и THE BIG BANG, които могат да се чуят в Спотифай. Парчетата ни се знаят и от ефира и класации на Зи Рок и други радиа, както от живи участия по клубове и фестивали в страната, разбира се. В момента работим върху трети албум. Отскоро имаме и брас секция от тромпет и тромбон, с които бандата зазвуча страхотно и нещата станаха още по-забавни. Nana&The Gang  е съставена от Влади Зидаров - барабани, Миро Гайдарски - бас, Радослав Маринчев - китара, Влади Митин - тромпмет и Пепи Щерев - тромбон. Заедно с мен Nana - това сме Nana&The Gang.

Как ви дойде идеята да направите песен за „Луда надпревара“? 

- Имам PR агенция и винаги мисълтана мен и моите момичета тече в посока партньорство, атрактивни ивенти, нови идеи. Nana&The Gang неведнъж сме правили песни, вдъхновени, посветени и част от саундтрака на български филми (например "Пистолет, куфар и 3 смърдяши варела"). Аз самата правя рекламни песни за мои клиенти, една от които се въртя по Зи Рок много време. Т.е. не ни е за първи път да правим песен, посветена на определена кауза или по определен повод. На едно от момичетата, с което сме заедно в работата вече 7 години - Ани, ѝ хрумна да предложи идеята да направим песен за шоуто на вдъхновителя и организатора на "Луда надпревара" Илко Илиев. Той я прегърна веднага и ние започнахме да творим на мига. Песента стана бързо, аз написах текста и кантото, с момчетата направихме аранжимента, записахме го и го миксирахме и ето - песента е факт. 

Защо точно за „Луда надпревара“?

-Лудостта в нейния хубав, атрактивен и адреналинов смисъл е нещо, което е характерно за творческите хора, за нас музикантите, а това ни синхронизира перфектно с хора като Илко и неговите момчета, които правят луди, красиви и атрактивни неща с колите и моторите. Прекрасни адреналинови гледки, подкрепени от малко жици и музикална енергия, става бомбастична симбиоза. Момчетата от шоуто ни помогнаха за заснемане на видеото към песента. 

Какво ви харесва най-много в идеята на „Луда надпревара?

-Красотата. За мен например моторите в движение са еманация на красотата. Аз поне възприемам атракциите с адреналин като нещо красиво, вдъхновяващо, нещо, което ни напомня колко много енергия и сила има в живота. В същото време "Луда надпревара" е шоу, сцена, на която се случват неочаквани и спиращи дъха гледки. Ние сме музиканти - обичаме сцената и спиращите дъха неща. 

Според вас идеята за „Луда надпревара“ може ли да намали агресията по пътищата?

-Да. Обикновено хората не разбират от директни забрани, забележки и ограничения. Когато обаче, се опитваш да им предадеш послание чрез други нагледни средства, пряко свързани с темата, шансът да възприемат посланието е десетки пъти по-голям. Действа като при децата - те са буквалисти. "Луда надпревара" буквално, чрез гледки, думи и постоянство, успява да прокара по перфектен начин своето послание за безопасност по пътищата.

Бихте участвали в шеметните битки?

-Видеоклипът започна с такава сцена - как си слагам каската и се качвам в една от колите. Със сигурност бих пробвала, но само ако съм добре обучена преди това. "Луда надпревара" не е някакво своеволно блъскане с колички. Там много внимателно правиш всичко, така че да не нараниш себе си и противника - което всъщност е една от идеите на мирните послания на това шоу. Бих се научила на майсторски маневри с волана и бих пробвала, да. 

Това ли е най-новата ви песен? 

-Не, песента "Луда надпревара" изчака известно време своята реализация, просто сега ѝ дойде моментът. Иначе през останалото време натворихме много неща с момчетата. Сега с нетърпение искаме да ви покажем, подарим, вдъхновим с най-новата ни песен "Нали". Хората, които са я чули, са стопроцентово убедени, че звучи хитово. Дано! - си казваме ние. Ние си харесваме всичките деца - песните. Но е важното какво ще каже публиката. Можем само да разкрием творческата си душа и послания. Ще го направим отново. Съвсем скоро. 

 Нашите гости:

NaNa & The Gang е една от най-свежите рок банди в България. Групата е създадена през 2008 г., първоначално с името „5-о чувство“, от Илияна Йорданова – Nana, която е и собственик и управител на PR агенция ICreative. Nana & The Gang се появява по- късно и идва от детския прякор на Илияна, а the gang е намигване за бунтарски настроена музикантска шайка. От 2008 г. до днес Нана и нейната банда не спират с участията си на живо. Рок групата прави авторска музика на български език. NaNa & The Gang се отличава с положителен, позитивен и шарен имидж и за бандата е характерно постоянно общуване с публиката и забавно присъствие на сцената. Актуален състав на бандата: Илияна Йорданова (Nana) – вокал, Радослав Маринчев - китари, Мирослав Гайдарски - бас, Владислав Зидаров – барабани, Кирил Зафиров и Тодор Бакърджиев – брас секция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили